Tänk på att uppdatera i bilen

Vare sig det är en SAAB, Toyota eller en Mercedes är det alltid bra att ha det bästa och senaste prylarna installerade i bilen. Dessa prylar kan vara allt från köroptimerande backkameror, GPS och felkodsläsare till extraprylar som radiospelare, hållare för smartphone och DVD-spelare. Med dessa prylar blir bilfärden inte bara säkrare, utan också mer njutbar.

De köroptimerande prylarna gagnar bilföraren i bilen. Då det är denne som måste ha koll så att bilen kommer fram utan några skråmor eller onödiga felkörningar. De andra teknologiska bilprylarna är mer till för passagerarna, som annars måste sitta i timmar och inte kunna göra någonting. Givetvis använder sig föraren av radion också, att lyssna på musik under bilfärd är
någonting som alla i bilen kan göra- Vad för sorts musik/radio man lyssnar på beror på vilken sorts spelare man har. Har man en äldre modell kanske man bara får in de vanligaste kanalerna (P1, P2, P3, P4, RIX FM) medan man med mer modernare radio kan få in radiostationer från andra länder. I de mest moderna bilarna kan man också koppla sin smartphone till radion, det gör att man kan spela musik från appar som Spotify, Youtube och Tidal. Att då som förare (eller vem det nu är som ansvarar för musiken) kan sätta sin smartphone på ett säkert och nåbart ställe (istället för i byxfickan eller i kopphållaren) gör att musiken går att ändra när som helst, utan att uppmärksamheten på vägen framför släpps.

Att få tag på alla bilprylar till ett överkomligt pris kan verka svårt, men faktum är att det finns en massa olika affärer som säljer sådant. Biltema, Teknikproffset och NetonNet är bara tre affärer som säljer grejer till bilen. Vill man vara extra försiktigt med hur mycket man betalar så kan man gå in på priskollarsidor och jämföra priser (eller handla begagnat).