Stort steg för miljö och hållbarhet – Scania-konkurrenten börjar serietillverkning av helelektriska lastbilar

Volta Trucks tar ett stort steg för att minska utsläppen genom att börja serietillverka sina helelektriska lastbilar Volta Zero. Det meddelade Volta Trucks nyligen i ett pressmeddelande. Jag hittade nyheten om detta på [Dagens Industri](https://www.di.se/nyheter/scania-konkurrenten-borjar-serietillverkning-av-helelektriska-lastbilar/).

Som förare av bilar, motorer och andra fordon är detta ett stort steg i rätt riktning för att minska utsläppen. Jag vet att många av mina kollegor som jobbar som verkstadmontörer är väldigt intresserade av helelektriska fordon och jag är säker på att de kommer att följa utvecklingen noggrant.

Det är också ett viktigt steg för att få ner utsläppen från lastbilar som transporterar gods över större avstånd. När lastbilar kan drivas av helelektriska motorer kommer utsläppen att minska drastiskt, vilket är bra för miljön.

Dessutom är detta ett viktigt steg för att minska lastbilens bränslekostnader. Ett stort antal företag som använder lastbilar för att transportera gods kommer att kunna dra nytta av fördelarna med helelektriska lastbilar, såsom lägre kostnader, bättre prestanda och lägre bränsleförbrukning.

Det är också viktigt att notera att helelektriska lastbilar kan hjälpa till att minska stölderna av gods. I ett samhälle där stölder av lastbilar är vanliga är det viktigt att företag har ett säkert sätt att transportera sina varor. Helelektriska fordon har ett antal säkerhetsfördelar som gör att de är svårare att stjäla och är betydligt mer säkra.