Stället som har allt för friluftsliv

Åren tickar så sakteliga på och man förvandlas sakta från en ung man till en lite lätt grånad medelålders man. Kroppen börjar att säga ifrån och livsstils sjukdomar börjar att göra sig påminda. Det är helt enkelt dags att ta tag i sitt liv och hur man lever det, i alla fall för mig. Att börja jogga eller springa är inget för mig, men vem gillar inte att vandra omkring ute i naturen en vacker dag. Min omläggning av livsstil blev att bli friluftsman. Och då behövs det friluftskläder.

Det finns rätt kläder för alla väder

Skog och natur finns runtomkring oss och man kan lätt ta sig ut nästan oavsett var i landet man befinner sig. Det är smidigt men det blir enklare och skönare med rätt kläder och kanske framförallt rätt skor på fötterna. Eller stövlar för den delen. Rejäla kängor och friluftskläder hittade jag hos ett företag som heter jägarliv. De har ett ordentligt utbud som passar min kropp perfekt. Jag har mina ögon på en riktigt snygg läder hatt och ett par skjortor också, men de får komma i ett senare skede när det är lite varmare ute.

Alltid redo med friluftskläder i bakluckan

Med mig i bilen har jag numer alltid mina kängor och ett par stövlar i trunken. Där finns också ett par överdragsbyxor och en gammal sliten jacka som fortfarande ser bra ut. Det händer ofta att jag stannar till vid en vacker plats när jag är ute och kör, och jag tar ofta på mig mina stövlar och traskar runt ett par kilometer och tro mig, det är oftast minst lika vackert när man kommer in i skogen en bit. Är det lite tuffare terräng åker friluftskläderna på och min inre skogsmulle lever ut. Alla mina värden ser numer bättre ut och fortsätter att förbättras, och det är skönt.