Brandskydd med diskreta metoder från eld&vatten

När man som jag har en verksamhet där det är viktigt med ett bra och effektivt brandskydd möts man ofta av problemet att det är stort, ganska klumpigt och framför allt inte särskilt vackert att se. När jag expanderade bestämde jag mig för att se till att lokalens brandskydd var så effektivt som det någonsin kunde gå att göra. Jag hittade ett företag med rejäla referenser som kunde hjälpa mig med hela processen, eld&vatten som finns baserat i Stenungssund. Ett telefonsamtal och jag fick all hjälp jag kunde behöva.

Jag fick besök av en man och vi satt ner och diskuterade vilka alternativ som kunde passa mina behov. Han visade lite lösningar som eldochvatten hade använt tidigare med bra resultat.
Vi enades ganska så snart om att det ultimata är att brandsäkra så pass bra att man lyckas förhindra att bränder uppstår eller förvärras, något de kallar passivt brandskydd. Jag fastnade för brandskyddsfärger för både trä- och ståldetaljer, bastanta branddörrar och rejäla dörrstängare. Ordentliga brandsäkra ventiler kommer också att hjälpa till.

Det känns som att detta verkligen är vägen som jag vill gå, se till att det passiva brandskyddet är så starkt som möjligt och använda sprinklersystem som extra säkerhet.